Studentenkoor Amsterdam SKA

home

Welkom!

Welkom op de site van het Studentenkoor Amsterdam!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de concerten van het SKA? Meld je dan aan voor onze SKAfan-nieuwsbrief!

Concerten 7 en 14 april 2024

Op Zondag 7 en zondag 14 april om 15:30 zullen wij de Hohe Messe van Bach ten gehore brengen in samenwerking met het orkest Lundi Blue in de Dominicuskerk.

Hier zijn kaarten voor 7 april te koop
Hier zijn kaarten voor 14 april te koop

Het Studentenkoor Amsterdam zingt Bach’s meesterwerk: de Hohe Messe!
In 2020 was het Studentenkoor Amsterdam al bijna klaar voor de uitvoering van de Hohe Messe, tot het concert op het laatste moment geannuleerd moest worden wegens de coronapandemie.
Op 7 en 14 april 2024 zal dit concert dan toch eindelijk plaatsvinden. Dit gebeurt onder de bezielende leiding van dirigent Boudewijn Jansen en onder begeleiding van het orkest Lundi Bleu, samen met solisten Sara Corbey (Sopraan), Rosina Fabius (Alt), Twan van der Wolde (Tenor) en Joris van Baar (Bas). Ook is het koor aangesterkt met verschillende oud-leden, die in 2020 bij het koor zaten. Het belooft een muzikaal spektakelstuk te worden. Duur van het concert is 2 uur en een kwartier inclusief 1 pauze.

HET STUDENTENKOOR AMSTERDAM

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een jong en hecht klassiek koor bestaande uit +/- 80 (oud)studenten. Onder leiding van dirigent Boudewijn Jansen werkt het SKA elke woensdagavond aan een divers repertoire. Dit repertoire voeren we drie keer per jaar uit in kerken en concertzalen in en rond Amsterdam, en eens in de twee jaar zelfs op een tournee in een ander land in Europa, zoals Genova, Italië, afgelopen jaar. Het SKA onderscheidt zich bij deze concerten door zijn energie, onstuimigheid en enthousiasme!

Benieuwd naar wat het SKA zoal doet en heeft gedaan? Neem dan een kijkje bij de CONCERTAGENDABIJPROJECTEN en het CONCERTARCHIEF.

Als je geïnteresseerd bent om mee te zingen met het SKA, kijk dan bij KOOR en MEEZINGEN voor meer informatie.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de belevenissen van het SKA. Dan kun je eens kijken bij SKAFANS!

De audities en open repetities van 2023-2024 zijn helaas al geweest. Door dit formulier in te vullen krijg je in augustus 2024 een mailtje zodra de data voor de open repetitie bekend zijn. Volgend jaar (na de zomer) zijn er weer open repetities waar je langs kunt komen om mee te zingen en te proeven van de sfeer.

Voor verdere vragen kun je natuurlijk altijd CONTACT met ons opnemen.

 

Hoera, Boudewijn Jansen is de nieuwe dirigent van het SKA!

Met zijn tomeloze energie en kunde wist Boudewijn Jansen onze SKA-harten te veroveren. Van opera tot orkest, van koor tot componist – deze man is van alle markten thuis! Al bijna dertig jaar is hij verbonden aan de muzikale staf van De Nationale Opera en sinds 2003 is hij artistiek leider van het befaamde Toonkunstkoor Amsterdam. Hij heeft vele vooraanstaande koren gedirigeerd, zoals het Nederlands Kamerkoor, het Nederlands Concertkoor en het VU-Kamerkoor en was te gast bij nagenoeg alle Nederlandse orkesten. Wij kunnen niet wachten om onder leiding van Boudewijn nieuwe muzikale hoogten te bereiken en onze liefde voor koormuziek verder te verspreiden!

boudewijnjansen-hr-photo_simonvanboxtel-0766

Fotograaf: Simon van Boxtel

Zomertournee in Italië 

Deze zomer is het SKA naar het prachtige Genua afgereisd. Hier hebben we op maar liefst drie bijzondere locaties ons betoverende zomerprogramma gezongen. Veel dank aan de geweldige tourneecommissie, onze bevlogen dirigent, onze lieve koorleden en alle Italiaanse contacten voor deze onvergetelijke ervaring!
poster-genova-it-def