Studentenkoor Amsterdam SKA

home

WELKOM

Welkom op de site van het Studentenkoor Amsterdam!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de concerten van het SKA? Meld je dan aan voor onze SKAfan-nieuwsbrief!

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een jong en hecht klassiek koor bestaande uit +/- 80 (oud)studenten. Onder leiding van dirigent Boudewijn Jansen werkt het SKA elke woensdagavond aan een divers repertoire. Dit repertoire voeren we drie keer per jaar uit in kerken en concertzalen in en rond Amsterdam, en eens in de twee jaar zelfs op een tournee in een ander land in Europa, zoals Genova, Italië, afgelopen jaar. Het SKA onderscheidt zich bij deze concerten door zijn energie, onstuimigheid en enthousiasme!

Benieuwd naar wat het SKA zoal doet en heeft gedaan? Neem dan een kijkje bij de CONCERTAGENDABIJPROJECTEN en het CONCERTARCHIEF.

Als je geïnteresseerd bent om mee te zingen met het SKA, kijk dan bij KOOR en MEEZINGEN voor meer informatie.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de belevenissen van het SKA. Dan kun je eens kijken bij SKAFANS!

De audities en open repetities van 2023-2024 zijn helaas al geweest. Door dit formulier in te vullen krijg je in augustus 2024 een mailtje zodra de data voor de open repetitie bekend zijn. Volgend jaar (na de zomer) zijn er weer open repetities waar je langs kunt komen om mee te zingen en te proeven van de sfeer.

Voor verdere vragen kun je natuurlijk altijd CONTACT met ons opnemen.

 

Winterconcert ‘Pro myr’

Samen met het VU-orkest bracht het SKA afgelopen maart twee bijzondere concerten ten gehore met muziek gemaakt voor en in tijden van oorlog. Een opdrachtcompositie van Nederlands-Oekraïense componist Alfred Momotenko werd vergezeld door werk van Kodály en Kreek.

pro-myr-a2-poster-versie-1

 

Herfstconcert ‘Mijn Hemel!’

In een uitverkochte Westerkerk zong het SKA afgelopen november over hemelse sferen, verering en vliegmachines.

ska-mijn-hemel-fotoot

 

 

Hoera, Boudewijn Jansen is de nieuwe dirigent van het SKA!

Met zijn tomeloze energie en kunde wist Boudewijn Jansen onze SKA-harten te veroveren. Van opera tot orkest, van koor tot componist – deze man is van alle markten thuis! Al bijna dertig jaar is hij verbonden aan de muzikale staf van De Nationale Opera en sinds 2003 is hij artistiek leider van het befaamde Toonkunstkoor Amsterdam. Hij heeft vele vooraanstaande koren gedirigeerd, zoals het Nederlands Kamerkoor, het Nederlands Concertkoor en het VU-Kamerkoor en was te gast bij nagenoeg alle Nederlandse orkesten. Wij kunnen niet wachten om onder leiding van Boudewijn nieuwe muzikale hoogten te bereiken en onze liefde voor koormuziek verder te verspreiden!

boudewijnjansen-hr-photo_simonvanboxtel-0766

Fotograaf: Simon van Boxtel

Zomertournee in Italië 

Deze zomer is het SKA naar het prachtige Genua afgereisd. Hier hebben we op maar liefst drie bijzondere locaties ons betoverende zomerprogramma gezongen. Veel dank aan de geweldige tourneecommissie, onze bevlogen dirigent, onze lieve koorleden en alle Italiaanse contacten voor deze onvergetelijke ervaring!
poster-genova-it-def